Tervetuloa elmobaari.fi sivustolle!

elmobaari.fi sivusto on tarkoitettu kaikille baareista ja pubeista kiinnostuneille, jotka haluavat lukea uutisia, tapahtumia, sattumuksia ja arvosteluja baareista ja pubeista, lähinnä pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksena on ollut luoda viihdyttävä, mutta samalla informatiivinen sivusto, josta kiinnostunut löytää todella kokonaisvaltaisen kattauksen tietoa baari/pubi elämästä.

Baareja ja pubeja avataan ja suljetaan, mutta joukossa on aina myös niitä, joista tulee alueensa maamerkkejä ja suoranaisia legendoja. Suomalaisten juomatavat ovat siinä mielessä muutoksessa, että nykyään juominen on entistä enemmän sosiaalista ja ei enää niin vahvasti humalahakuista.

Baari ja pubielämän ei tarvitse olla örveltämistä ja huonoa käytöstä, vaan se voi olla ja sen tulisi olla yhdessä oloa, hauskoja hetkiä ja mahdollisesti alkoholin nauttimista kohtuudella. Tätä kaikkea yrittää elmobaari.fi sivusto omalta osaltaan edistää ja myös auttaa rakentamaan Suomeen entistä Eurooppalaisempaa pubikultuuria.

Nykyään meillä on Suomessa todella paljon erilaisia pubeja, joissa on tarjolla esimerkiksi laadukkaita oluita todella hyvin valikoimissa. Tämä onkin eräs asia, jonka elmobaari.fi haluaa nostaa esiin. Suomen olutharrastajien määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja pienpanimot elävät todellista kulta aikaansa tällä hetkellä. Nykyään esimerkiksi juuri erikoisoluet ja niiden arvostus on aivan toista, kuin se oli vielä esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Todella usea pubi tai baari onkin ottanut valikoimiinsa erikoisoluita ja niiden ympärille luotuja tapahtumia onkin alkanut olla todella hyvin tarjolla. Osaltaan kiitos tästä kuuluu Suomen Olutseuralle, joka on omalla toiminnallaan edistänyt oluen juojien arvostusta.

Pubeissa ja baareissa on myös alkanut lähiaikoina olla todella kiitettävästi erilaisia visailuja ja leikkimielisiä kisailuja, jotka omalta osaltaan lisäävät asiakkaiden viihtymistä ja yhdessä olon riemua. Keski-Euroopassa erilaiset pubi visat ovat olleet arkipäivää ja todella suosittuja jo vuosien ajan, mutta Suomessa pubien asiakkaat ovat päässeet nauttimaan näistä tapahtumista vasta muutamien vuosien ajan. Niistä on kuitenkin todella nopeasti tullut suosittuja ja esimerkiksi tietokilpailut, Darts, biljardi ja monet muut aktiviteetit ovatkin tulleet myös osaksi Suomalaista pubi ja baari elämää.

Tällä sivustolla pyrimme myös kertomaan erilaisista tapahtumista ja esiintyjistä, joita pääkaupunkiseudun pubeissa ja baareissa on mahdollista päästä seuramaan. Tarjolla on nykyään runsaasti erilaisia artistivierailuja ja musiikkia jokaisesta genrestä. Jokaiselle löytyy siis varmasti jotakin, kunhan osaa vain etsiä tietoa tapahtumista.

Vielä eräs seikka johon elmobaari.fi-sivusto haluaa perehtyä, on Suomen pubien ja baarien kasvava ruokatarjonta. Perinteisen pubiruuan ohella, valikoimissa on alkanut esiintyä myös hieman toisenlaisia ruokia ja yksi syy tähän on varmasti aallon harjalla oleva Street Food-kulttuuri. Enää pubeissa ei ole vain tarjolla perus pubi mättöä ja haluammekin omalta osaltamme kertoa lukijoille kokemuksia ruuasta ja sen laadusta eri pääkaupunkiseudun pubeissa.

Sukella siis sisään elmobaari.fi sivustolle ja aloita virtuaalikierros Suomen ja ennen kaikkea pääkaupunkiseudun baareissa ja pubeissa. Lukija saattaa yllättyä miten monipuolista tarjonta nykyään on ja ennen kaikkea miten laadukasta ja kansainvälistä Suomen Pubi ja baarikulttuurista on tullut!