Hauskaa tekemistä pubeissa – juomisen ohella

Vaikka toisin ehkä oletetaan, pubeissa käymisessä ei ole kyse ainoastaan juomien nauttimisesta. Nämä perinteiset kokoontumispaikat ovat hiljalleen kehittymässä monipuolisiksi viihdekeskittymiksi, jotka tarjoavat monia hauskoja aktiviteetteja lasien kohottelun lisäksi. Vaikka alkoholin nauttiminen ei olisikaan se oma juttu, voi pubiin silti lähteä viettämään mukavaa iltaa. Aivokapasiteettia koettelevista tietokilpailuista jännittäviin pelihetkiin ja tunnelmallisiin karaokeiltoihin, tässä on katsaus hauskoihin (ja alkoholittomiin) aktiviteetteihin, joita pubeissa on tarjolla.

Pelejä: lautapelejä ja paljon muuta

Pubi-iltaan voi luoda jännitystä pelaamalla erän tai kaksi jotakin peliä kavereiden kesken. Pubit ovat keksineet uudelleen peli-illat tarjoamalla erilaisia pelejä asiakkaidensa viihdykkeeksi. Valikoimasta saattaa löytyä klassikkoja, kuten Afrikan tähti, Alias ja Monopoli tai uudempia pelejä, esimerkiksi Cards Against Humanity, joita pelatessa aika kuluu siivillä.

Korttipelit ovat toinen viihdyttävä ja yksinkertainen pelimuoto, jolla tavallista pubi-iltaa voi piristää. Pienen kokonsa ansioista korttipakka on helppo ottaa pubiin mukaan. Korttipelejä on lukuisia, joten niiden parissa porukka ei varmasti pääse tylsistymään. Eräs suosittu peli on paskahousu korttipeli, jossa tavoitteena on päästä ensimmäisenä eroon kädessä olevista korteista. Tätä peliä voi pelata vähän isommallakin joukolla, ja siksi se soveltuu hyvin pelattavaksi pubissa.

Jos pubista löytyy esimerkiksi biljardipöytä tai pöytäjalkapallo, tarjoavat myös nämä pelit erinomaista ajanvietettä. Eikä pelejä tarvitse välttämättä pelata vain oman kaveriporukan kesken – mitä jos haastaisit viereisen pöydän hauskaan otteluun?

Trivia-illat: älyjen taistelu

Monet pubit järjestävät säännöllisesti visailu- tai triviailtoja, jossa pääset testaamaan niin älyäsi kuin muistiasikin. Kerää kaveriporukka kasaan ja testaa, kuinka hyvin pärjäätte erilaisissa kategorioissa. Tietokilpailuillat tarjoavat kilpailun jännitystä hyvässä hengessä, ja mestarintittelistä voi kilpailla aivan jokainen historiaintoilijoista pop-kulttuurin faneihin. Ja kuka tietää – ehkä opit jotakin uutta, josta on hyötyä seuraavalla kerralla!

Karaoke: sinun aikasi loistaa

Päästä sisäinen tähtesi valloilleen ja laula sydämesi kyllyydestä pubien karaokeilloissa. Kaikki pubit eivät tarjoa mahdollisuutta laulaa karaokea, mutta jos lauluinto iskee, löytyy kotikaupungistasi varmasti paikka laulamiseen. Tartu rohkeasti mikkiin, ja vietä hauska ilta lempikappaleidesi parissa.

Karaokeillat ovat ihanteellinen tapa esitellä laulutaitojasi. Jos laulutaitosi ovat puutteelliset, ei hätää! Karaokea ei tarvitse ottaa vakavasti, vaan tärkeintä on pitää hauskaa – ja samalla voit viihdyttää myös muita pubivieraita.

Livemusiikki: korvia hiveleviä melodioita

Vaikka karaokessa onkin enemmän kyse hauskanpidosta kuin todellisesta laulutaidosta, ei laulaminen silti ole jokaisen juttu. Onneksi pubit ovat muuttuneet paikallisten lahjakkuuksien esiintymislavoiksi. Pubit järjestävät usein elävän musiikin iltoja, joista löytyy tarjontaa erilaisille musiikkimauille. Mikä sen parempaa, kuin siemailla suosikkijuomaasi upeasta musiikkiesityksestä nauttien. Olipa kyseessä sooloartisti, bändi tai open mic -tapahtuma, livemusiikin parissa vietät varmasti viihdyttävän illan.

Napakymppi: kuka heittää tarkimmin

Teroita tähtäyksesi ja haasta kaveri tikanheittopeliin. Monista pubeista löytyy hyvin hoidettu tikkataulu, joka tunnelmasta riippuen voi innostaa rentoon otteluun oman porukan kesken tai jännittävään turnaukseen tuntemattomien illanviettäjien kesken. Tikkataulu tarjoaa lukuisia pelivaihtoehtoja, joita voi pelata joko yksilö- tai joukkuepeleinä. Perinteisen tikanheiton lisäksi kannattaa kokeilla esimerkiksi hirsipuuta tai ketunmetsästystä. Jos pubista löytyy perinteisen tikkataulun sijasta Darts-taulu, voi seuraavalla vierailulla kokeilla peliä nimeltään 20, jossa pelaajien täytyy heittää tikat järjestyksessä numerosta 1 numeroon 20.

Komediaillat: naura sydämesi kyllyydestä

Jotkin pubit järjestävät komedialle omistettuja iltamia, jolloin voit pubivierailun yhteydessä päästä nauttimaan stand up -koomikon esityksestä. Varsinkin raskaan työpäivän tai -viikon jälkeen rento ja nauruntäyteinen ilta komiikan parissa voi olla juuri sitä, mitä kaipaat. Komediaillat ovat varma tapa kohottaa mielialaa ja luoda pysyviä muistoja – nauruhan yhdistää ihmisiä.

Juomilla tai ilman

Kuten artikkelista käy ilmi, pubit eivät todellakaan ole vain juomista varten, vaan ne tarjoavat monenlaista tekemistä. Mikä parasta, näistä aktiviteeteista voit nauttia juoman kanssa tai ilman! Nautitpa sitten peleistä tai musiikista, yllä esitellyt aktiviteetit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua yhteen, nauraa paljon ja luoda tärkeitä muistoja. Kun siis seuraavan kerran astut pubiin, älä ylläty, jos huomaat yhtäkkiä joutuvasi mukaan viihdetarjonnan pyörteisiin. Se saattaa nimittäin olla yhtä kiehtovaa, kuin pubissa tarjolla olevat juomat.