Roskapankki – Helsinki

roskapankki1

Helsingin Kalliossa sijaitsee erikoisen nimen omaava baari/pubi, Roskapankki. Tämä paikka on tunnettu edullisesta oluestaan ja tyypillisestä Kallio tunnelmasta, jota kannattaa tulla ihmettelemään vähän kauempaakin. Tämä juottola on perustettu jo vuonna 1992, eli kyseessä on jo kohtalaisen historian omaava paikka.

Nimi juontaa jurrensa 1990-luvun laman aikoihin, kun Suomeenkin perustettiin ns.roskapankki hoitamaan ongelmallisia luottoja. Seinät onkin tässä omintakeisessa pubissa peitetty entisillä Suomen markan seteleillä.

Paikka on äärimmäisen suosittu ja mikä tekee paikan tunnelmasta ainutlaatuisen on sen todella moninainen asiakaskunta. Paikka vetää puoleensa ihmisiä kaikista ikäryhmistä ja sosiaaliluokista. 

Vaikka paikka ei nyt mikään varsinainen viide tähden paikka olekaan, on sen tarjoilu esimerkiksi todella mallikelpoista. Asiakaspalvelijat ovat ystävällisiä ja mikä parasta tietävät todella paljon esimerkiksi oluista.

Tämän pubin terassi kerää myös runsaasti kiitosta, sillä kesäisin se on sijainniltaan Helsingin parhaimmistoa. Aurinko paistaa siihen koko päivän ajan ja tunnelma on taatusti katossa. Musiikillisesti Roskapankki on ensisijaisesti rockin ja metallimusiikin kehto, joten joka kaipaa Top Ten poppia, on turha vaivautua paikalle.

Tunnelma on kuten jo aiemmin mainittiin, todella boheemin rock henkinen ja koukuttaa helposti saapumaan paikalle toisenkin kerran.

Tarjolla on myös valikoima pubiruokaa, joka on sekä täyttävää, edullista ja simppeliä. Tarjolla on esimerkiksi pitsaa ja muuta yksinkertaista pubiruokaa. Jos ei muuta niin se on ainakin mättöä jolla saa vatsansa hyvin täyteen.

Roskapankkia voi todella suositella kaikille, jotka kaipaavat Kallion ainutlaatuista tunnelmaa, halpoja hintoja ja boheemia atmosfääriä!

 

roskapankki