Vltava

Vltava on tsekkiläinen ravintola, joka sijaitsee Elielinaukiolla aivan Helsingin sydämessä. Ravintola on tarkoitettu muun muassa tutustumisille, seurustelulle, hauskanpidolle, erilaisille tapaamisille sekä kokouksille. Ravintola sijaitsee yli 100-vuotiaassa jugendarakennuksessa, ja ravintola sijoittuu jopa neljään eri tunnelmalliseen kerrokseen. Ravintola painottuu tietenkin tsekkiläisteemaan, ja näin sieltä löytyy myös parasta olutta ja tsekkiläistä ruokaa.

vltava

Vltava tarjoaa maukasta ruokaa aivan jokaiseen makuun, ja tarjolla on erilaisia lounaslistoja sekä upea illallismenu. Lounaaksi tarjoillaan muun muassa siskonmakkarakeitosta aina broilerinleikkeeseen asti ja valikoimasta voi löytää esimerkiksi myös rosmariiniahventa. Illallismenusta löytyy alkuruoat, tsekin erikoisruoat, keitot, salaatit, pääruoat sekä tietenkin jälkiruoat.

Tsekkiläisiä erikoisruokia ovat esimerkiksi Tsekkiläinen häränlihagulassi, Vltavan makkaravati ja karitsan sisäfileetä. Mikäli lihavaihtoehdot eivät sovi, Vltava tarjoilee myös maukkaita kasvisruokia kuten punajuuri-tattaripihvejä sekä vuohenjuusto-sienikasvispaistosta.

Vltava tarjoaa myös ”Bliniviikkoja”, joissa vierailijat pääsevät maistelemaan ainutlaatuisia venäläisiä blinejä. Blini on venäläinen suolainen ohukainen, johon käytetään yleensä vehnäjauhoja ja tattarijauhoja. Blinien kanssa nautitaan usein voisulaa, smetanaa tai kermaviiliä. Niihin voidaan myös lisätä vaikkapa hienonnettua sipulia, mätiä tai kaviaaria. Vltavan blinit paistetaan perinteisellä tavalla kirkastetussa voissa valurautapannulla, sekät tarjoillaan punasipulin ja smetanan kera.

Vltavan musiikkitarjonta on myös ensiluokkaista, sillä Muzika Vltava tarjoaa huippumusiikkia vuodelle 2017. Tarjolla tulee olemaan tasokasta jazzia huippuartistien esittäminä vuoden jokaisena tiistaina ja keskiviikkona.

Vltava on siis loistava vaihtoehto niille, jotka etsivät ravintolaa jossa riittää kulttuuria ja tunnelmaa. Vltavassa vieralilja pääsee sukeltamaan ainutlaatuiseen tsekkiläiseen maailmaan ja nappaaman itselleen loistavia kulttuurielämyksiä.