Viisi Penniä

 

viisi penniä

Tänään aiheena on yksi Helsingin legendaarisimmista pubeista, Viisi Penniä. Paitsi että tämä maineikas pubi on jo todellisen kulttimaineen saavuttanut pubi, on se myös vanhin Helsingin kuppiloista.

Viisi Penniä pubin historia menee jo niinkin kauas kuin vuoteen 1956, jolloin se avasi ensimmäisen kerran ovensa. Tämä perinteikäs pubi sijaitsee edelleen samalla paikalla kuin sen aloittaessaan toiminnan ja paikka Töölön tullin vieressä onkin osoittautunut sille todella hyväksi sijainniksi.

Viisi Penniä olutravintolaa täytyy todella kunnioittaa siitä, että se on onnistunut pitämään linjansa laadukkaana olutravintolana kautta vuosien. Ajat ovat ympärillä muuttuneet, mutta Viisi Penniä on pysynyt valitsemallaan tiellä ja tämän lisäksi jopa kehittänyt toimintaansa todella menetyksekkäästi.

Todellisia oluen ystäviä ilahduttaa tieto siitä että tarjolla on jopa 20 oluthanaa sekä pullo oluita lähes 160 erilaista. Vaativallekkin olutharrastajalle löytyy siis valikoimaa ja erilaisia vaihtoehtoja todella runsaasti.

Nykyään Viisi Penniä tarjoilee asiakkailleen myös ruokaa ja pääpaino onkin siinä että raaka-aineet ovat tarkoin valittuja, laadukkaita ja suomalaisia. Koko menu perustuukin suomalaiseen keittiöön ja pyrkii näin omalta osaltaan edistämään suomalaisen ruokakulttuurin arvostusta.

Suomessa on todella harvinaista törmätä näinkin vanhaan pubiin, sillä kieltolaki aikoinaan lopetti monen laadukkaan ja upean ravintolan toiminnan vuosiksi. Tästä syystä Suomessa ei juurikaan tavata vanhoja ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita olutravintoloita. On kuitenkin todella ilahduttavaa että edes muutamia tämänkaltaisia ravitsemusliikkeitä on säilynyt Suomessakin ja todelliset pubikulttuurin ja oluen ystävät voivat nauttia näistä!

Silloin kun Suomalainen olutharrastaja haluaa nautiskella tasokkaasta ja valtavasta olutvalikoimasta, on Viisi Penniä oivallinen valinta. Ja kuten aiemmin mainittiin myös se, että sieltä saa ruokaa on todellinen plussa illanviettäjille.

Viisi Penniä on ensisijaisesti tunnettu oluistaan, mutta heillä on myös tarjota asiakkaille laaja valikoima laadukkaita viskejä, viinejä ja siidereitä. Mikään perinteinen lähiöpubi ei siis todellakaan ole kyseessä, vaan todellisille nautiskelijoille ja alan harrastajille suunnattu laadukas public house oikeaan tyyliin.